Una acció més en la defensa del Dret a l'habitatge




Escric aquest post per compartir una bona notícia per a la ciutat, que fa temps que perseguíem. Per fi hem signat un conveni fonamental per a la millora de l’habitatge a Sant Feliu! Un pas petit però imprescindible i que, esperem, tindrà un impacte directe en la vida de molts santfeliuencs i santfeliuenques.

Ahir es va signar el conveni de cessió amb l’IMPSOL, mitjançant el qual Sant Feliu li cedeix a aquest ens públic, dues parcel·les per a la construcció d’habitatge públic. Aquestes dues parcel·les corresponen a la tercera planta de l’edifici del carrer del Pla núm 2 (on trobem un supermercat a la planta baixa), i al solar d’Anselm Clavé núm 21-27 (on ara hi ha un aparcament provisional).

L'objectiu de tot plegat: donar compliment al Pla d’Habitatge, dotant-nos d’un parc d'habitatge públic de lloguer assequible a Sant Feliu. 

Submergides en una crisi que sembla no tenir fi, amb una precarització cada cop més preocupant dels llocs de treball i, com a conseqüència directa trobem la desesperada situació econòmica de moltes famílies; amb un atur encara a nivells insostenibles i amb un mercat immobiliari que no ha adequat els preus a les necessitats i possibilitats reals de la població, tot i l’esclat de la bombolla fa una anys, que ara es trasllada també als preus de lloguer. Davant d'aquesta situació es troben molts veïns i veïnes de la nostra ciutat, malgrat el que vulguin que ens creiem les estadístiques oficials. No vull deprimir ningú, però és una realitat que no podem ignorar i menys des de la institució.

Així, amb aquest augment de la població en risc d’exclusió residencial, com es denomina en la fredor dels despatxos a les persones que corren el risc de quedar-se sense una llar on viure; ens alegra haver tancat per fi  un conveni que ens permetrà donar compliment a la part més social del Pla d’Habitatge, recentment aprovat al mes de juliol de 2017.

Un  Pla d’Habitatge, que com us deia, està estretament lligat a un altre projecte que per a mi és fonamental i és també signe d’identitat d’aquest govern. Em refereixo al conegut com a Pla de Rescat Social, i que junts recullen el conjunt de polítiques socials i urbanístiques que cal dur a terme a Sant Feliu,  per facilitar el dret d'accés a la vivenda, especialment als col·lectius amb necessitats especials i a persones i famílies en situacions d'urgència social. 



Si entrem en detall, cal especificar les característiques de les dues promocions:
- 3a planta del C/Pla núm 2, serà una promoció de lloguer adreçat a gent jove i a col.lectius en risc, i serien uns 17 o 18 habitatges. Ara mateix està en fase de redacció de projecte, i la previsió és que les bases d'accés s’aprovin al juliol, previ debat en la Mesa per l’habitatge que es convocarà properament. Així doncs, s'obriria el procés d'informació i inscripcions després de l'estiu.

- A l'edifici d'habitatges que anirà al carrer Anselm Clavé, el Pla Local d'Habitatge preveu 54 pisos, que es distribuiran seguint els criteris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que preveu una distribució d'un terç d'habitatges de lloguer social (preu segons renda), un altre terç de lloguer assequible (preu protegit, per sota del preu de mercat ara disparat), i un darrer terç d'habitatge en règim de venda.


Un pas més en una lluita justa, la de garantir el dret a l’habitatge, en la que continuarem batallant! Una batalla lenta, i que requereix de molts passos polítics i molts tràmits administratius, però ferma i treballada des de la plena convicció en que la lluita pel dret a l'habitatge ha de ser una prioritat. 

A nivell personal, he de dir que aquest pas em genera la satisfacció de saber que estem fent una molt bona feina, més encara coneixent l'origen del que ens vam trobar al 2011, que va ser un solar destinat a construir un hotel a Anselm Clavé, i uns aprofitaments urbanístics per fer oficines al carrer del Pla.  I que gràcies a la intervenció política d'ICV-EUiA, a la feina tècnica corresponent, i al diàleg amb la Generalitat, vam promoure el canvi d'ús urbanistic, i avui estem a tocar en realitzar la primera intervenció d'habitatges de lloguer a Sant Feliu on la titularitat serà per sempre patrimoni de la ciutat. 


Comentaris

Entrades populars