Un Pla Jove per Sant Feliu!






Un Pla Jove per Sant Feliu

Aquesta setmana, tenim una cita molt important, us vull parlar de la rellevància d'un pla estratègic de ciutat com és el Pla Jove i el procés participatiu que hem engegat per elaborar-lo. Un Pla que per a mi és prioritari i que és necessari a la nostra ciutat, ja que definirà les polítiques dirigides a la gent jove de Sant Feliu; i un procés participatiu que vol recollir el màxim d’opinions del jovent santfeliuenc, sense deixar ningú al marge i anant a buscar les veus joves de tota la ciutat.

Els reptes i problemàtiques de la població juvenil, malgrat tenir unes característiques concretes, no són d’una naturalesa allunyada a les que poden tenir la resta de la població. En un moment difícil com el que vivim, marcat per la crisi econòmica, l’atur juvenil i la precarietat, cal abordar les polítiques juvenils des de la transversalitat més àmplia, atenent amb caràcter propi les especificitats generacionals i de gènere. Els problemes com l’atur, l’accés a l’habitatge, les dificultats formatives, d’equitat en l’accés als serveis públics; en definitiva, els problemes per desenvolupar un projecte de vida autònom, són compartits per gairebé el global de la ciutadania, i com a tal necessitem una visió integral per respondre a les demandes concretes.

El document estratègic del Pla Jove pretén recollir totes aquestes preocupacions des d’una òptica jove, i distribuint els temes en les següents línies estratègiques:
  • L'oci a la ciutat, contemplant les diferents franges d’edat i la necessitat de diversificació de l’oferta d’oci.
  • El Casal de Joves, com a nou equipament de referència pel jovent de la ciutat i que inaugurarem en el primer trimestre del 2018 (ja li dedicaré més espai, que s’ho mereix, i moolt!!)
  • La formació, la feina i l’habitatge, com a elements necessaris per l’emancipació juvenil.
  • I els valors i llibertats, perquè entenem que totes les accions que els i les joves duem a terme han de tenir l’objectiu comú de millorar el nostre entorn i col·laborar en la construcció d’una societat millor.
Precisament demà divendres 9 juny tenim una cita important que fa referència al que us explico. De 19 a 21 h, tindrà lloc a la Sala Ibèria una sessió de teatre fòrum adreçada al jovent de la ciutat. Es tracta d'una activitat diferent que s'emmarca en aquest procés participatiu per elaborar el Pla Jove, on a partir de diferents escenes animarem al públic a debatre sobre la realitat amb la que els i les joves es troben a Sant Feliu. 

Però, prèviament a la cita de demà, portem des del mes de febrer duent a terme altres moltes accions i tallers arreu dels centres educatius, entitats esportives i entitats juvenils,  on hem recollit les opinions dels nois i noies per incorporar-les i tenir-les presents de cara a la redacció definitiva del Pla Jove. Des del mes de febrer i fins al maig s'han estat fent tallers a les escoles i fòrums, amb quasi 600 participants i gairebé 500 propostes. De fet, el procés participatiu va tenir un altre moment important el 31 de març en el marc de l'Okupa la Nit, una activitat que ja forma part de les agendes de molts i moltes joves de la ciutat i que poc a poc anem consolidant com a proposta d’oci nocturn alternatiu a la ciutat. Alhora, es va aprofitar aquesta trobada per fer una prova pilot del Carnet Jove Local que va permetre als assistents de l'Okupa valorar aquesta nova eina que en els propers mesos estarà a disposició de tot el jovent de la ciutat i que servirà com a nexe d’informació i de participació permanent per a la gent jove de la nostra ciutat, amb el doble objectiu de fomentar la participació i d'augmentar la implicació del jovent a la ciutat (ja li dedicaré també un apartat especial al Carnet Jove Local). 

En definitiva, per tal d'engrescar el jovent a participar a la sessió de demà (de 19 a 21 h a la Sala Ibèria), demà us convido a la sessió de teatre fòrum. La Laia i la Lorena de la companyia La Mitja i la Mitjoneta ens faran remoure el nostre cap i el nostre cor per que cadascú pugui extreure què necessita i què podem fer per millorar la nostra ciutat.

No us ho podeu perdre!! i sortejarem un sopar!!







Comentaris

Entrades populars